Eszter és Lázár cseperedése

Friss topikok

  • cucka: hogy vagytok? :) (2010.08.27. 08:38) együtt
  • cucka: Óóóó, tiszta szívemből gratulálok! :))) Micsoda hírek! :o) Egészen belekönnyeződtem, nagyon bold... (2010.04.29. 21:27) Tündérbogár2
  • andorgo: szépek:) figyi Viki, téged is kipécéztelek. légyszi kukkolj bele a blogomba. ott a kipécéztelek be... (2008.10.25. 15:52) Tejtestvérek
  • andorgo: örülök, hogy boldog vagy:) végre ilyet is hallok valakitől. Eszteren egyébként meg is látszik, hog... (2008.05.04. 18:05) Boldogság
  • andorgo: jajj nagyon kis tündér baba:)))) alig várom, hogy élőben is megcsodálhassam!!! (2008.04.13. 18:56) mostani kedvenc fotó

Linkblog

Lázár 5 hónapos múlt

2011.03.05. 00:18 - picur75

és továbbra is cukibogyó. éjjel többször kel enni, így ott alszik az éjszaka második felében mellettünk. napközben nagyokat alszik, de és du is, van hogy 3x is. a köztes időben forgolódik, dumál, rág mindent, lehúzza a zokniját és ha 1 m-es körzetében van valakinek, akkor minden rendben van. mindenkire másképp néz. Eszter a minden, én elolvadok, ahogy rámnéz, bp meg a PAPA. és minden szóért és figyelemért annyira hálás, hogy majd kiugrik a bőréből. a de-i alvás után kap már gyümölcsöt/zöldséget (egyelőre üvegest) és estefele pépet vagy tápszert. szerintem ezek nélkül sem éhezne, de hát ez örök parám. de a lényeg, hogy működik a szopi. van tejem. és elmondani nem tudom, hogy ez mekkora öröm. a hétvégi wellness-en többször megszoptattam különböző helyeken és annyira büszke voltam magunkra. sikerült. hihetetlen érzés.

súlya: 7600 g

hossz: 64 cm

fogak száma: 0

mosolyok száma: 53725467/nap:)

 

 

nem lehet minden tökéletes

2011.03.05. 00:02 - picur75

csalódtam. emberekben. eddig dolgoztam, 1-jétől nem. nem sokat. nemcsak a pénz miatt. belefért. néha sok volt, néha jól éreztem magam tőle. egyensúlyban tartott. lehet mégsem vagyok nélkülözhetetlen... rossz érzés.

DE

itt vannak ŐK: most csak Lázár van itthon, Eszter a Nagyinál van kényeztető napokon. Balatonon kacsákat etet, bábszínházban, saját szobában, délután és éjjel Nagyival összebújva. az oviban rota van. múlt héten elvileg influenzás volt Eszter. nem vagyok biztos benne, de életében 2x lázas volt (38,5) és fájt a füle. aztán hétvégén Sümegen voltunk unokatesókkal, nagypapával, Erzsivel, a nagypapa 70. születésnapját megünnepelni egy kis wellness-szel. jó volt. jó volt ilyen sokan együtt lenni, mint család. Nagypapának cigányzenészek húzták a boldog születésnapot c. dalt a lovagi vacsorán, amin aztán el is érzékenyült. Eszter az unokatesókkal rohangált, lubickolt, kirándult, evett, kacagott. a legédesebbek akkor voltak, mikor összeölelkeztek. Lázár imádta a medencéket, végig bent volt velem, majd éjjel már tiszta takony volt, majd végig a hétvége alatt, de ettől függetlenül továbbra is teli szájjal mosolygott mindenre és mindenkire. aztán megálltunk hazafele Veszprémben ebédelni. Manó közölte, hogy akkor mi mehetünk is tovább, Ő marad. mondtuk Neki, hogy de másnap várják Biatorbágyon Rózsikáék. nem baj, Ő marad itt. aztán jött a telefon, hogy Rózsika lázas. így Eszter tényleg ott maradt. holnap megyek érte Lázárral, bp. meg megy gőzt kiereszteni, így cask vasárnap jövünk haza. már alig várom, hogy újra együtt legyünk. de jó volt kicsit hármasban. bp még vacasizni is elvitt. Lázár természetesen jött velünk.:)

 

Pereputty

2011.02.16. 23:26 - picur75

alszanak

2011.02.02. 15:19 - picur75

mindketten. kivételesen nélkülem. imádok velük aludni. meg hát az éjszakák húzósak. de nincs annál jobb, mikor délutánonként hármasban alszunk... Lázárral sosincs gond, Ő mindig elalszik hamar, ha nem akkor meg "magamra csatlakoztatom" és akkor biztos, Eszter viszont néha nagyon nehezen.

Voltunk 5 napot Szilvásváradon január elején. Apartmant béreltünk, nagyokat sétáltunk a nagy hóban a gyönyörű Szalajka-völgyben, szánkóval, babakocsival, mellettünk mentek el a lovasszánók és olyan volt minden, mint a mesében. voltunk étteremben is, hát amennyire féltem tőle, annyira semmi gond nem volt. Lázár aludt, Eszter meg nagyokat evett. a Szépasszony-völgyben is voltunk, ott is ebédeltünk (és megszoptattam Lázárt. mindig erre vágytam, hogy ilyen lazán és könnyedén működjön a szopi. sikerült.:). ott kérte meg babapapa a kezem. több mint 5 éve. azóta sem vett el:D esténként boroztunk, napközben termoszból teáztunk a szánkón, amit hóval hűtöttünk ki. Eszter kipirult arccal élvezte a kirándulásokat, Lázár meg órákat aludt a mínuszokban a babakocsiban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aztán Eszter 2 napot ment oviba, utána hetekig nem, mert annyi beteg/betegség volt, hogy inkább itthon fogtam. eddig kb 15 napot járt. most tegnaptól megint, aztán majd meglátjuk. mindenesetre nagyon jó volt itthon hármasban. mondjuk volt pár napot a Nagyinál is, meg kettőt a Nagypapánál (egyre ment, de persze megint telefonáltak, hogy had maradjon...), de sokat voltunk együtt. Lázár akár egy órán keresztül is elnézi, miközben Eszter játszik vagy szinez és közben beszél/énekel/mondókázik... ha együtt játszunk, akkor természetesen Lázár is mindig ott van és nagyon figyel. ha Hozzá szólunk, akkor meg fülig ér a szája, jár keze-lába. hihetetlen édes. nem tudunk betelni Vele. és már több mint 4 hónapos. kb. egy hete már 6700 g körül járt. a mérleget visszaadtam, mert már paranoiásan szinte minden este méregettem, így a konyhai mérlegen mértük, amit igazából erre is lehet használni. kap már HA-s tejpépet estefele, de ennek ellenére még mindig kel sokszor. napközben persze akár 4 órát is alszik, éjjel szerintem max. 2-t. egyik nap sikerült ráadnom egy next 6-9 hós gatyát, hát jó volt rá. amúgy a 3-6 hósok éppen jók rá, szerintem Eszter ilyenkor még tuti 0-3 hós ruhákban rugkapált a járókában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

most nincs járóka. leginkább nem fér el. meg kézben a legjobb. meg van hinta. meg pihenőszék. meg bébitornázó. meg játszószőnyeg. meg 5in1 bébitornázó. szóval úgy nézünk ki, mint egy játszóház. még jó, hogy ekkora a nappalink. talán ha egyszer kiköltözünk a hálóból és lesz gyerekszoba, akkor talán lesz járóka. de most nem is nagyon hiányzik. egyelőre.... de ha egyszer beindul a kiscsávó, tuti kell majd. de Eszter mindig szemmel tartja. és puszilgatja. és szeretgeti. és hihetetlen hogy mennyire nem féltékeny. és annyira önálló már (ha épp akar). és úgy szinez, hogy nem megy ki a vonalból. és már társasjátékozunk és kártyázunk. és új kedvenc: Bogyó és Babóca. a meséket, dalokat kivülről fújja, a házak árnyékából megmondja, hogy melyik bogáré és hogy hívják. hihetetlen okos. és most hárman vagyunk, mert a Papa elment. ha Te elmész, akkor ketten. és a fiúknak meg kukijuk van, a lányoknak meg popójuk.:) és támadt egy ötletem... és ilyeneket mond. hihetetlen dumája van. és hát továbbra is gyönyörű.:)

 

csodás karácsony

2010.12.28. 23:41 - picur75

olyan hamar eltelt. megint. és mennyire átértékelődött minden. és a csodát most nekünk kell létrehoznunk. és nincs szebb, mint mikor az arcukon látod az örömet, boldogságot. és Eszter néha ki is mondja -Boldog vagyok. és akkor én is az vagyok.

Eszter karácsony előtt volt 3 napot a nagypapáéknál (míg mi Lázárral kruppal kórházban 2 napig. szerintem nem az volt. remélem. meglátjuk...), majd Nagyinál 5 napot, mézeskalácsot sütni és egy kicsit nyüzsögni, csavarogni, kényeztetve lenni. mikor mentünk érte, közölte, hogy -készítettem a Papának szélforgót. mondja Neki Anyu, hogy de az titok. megbeszéltük. -a mamának meg karkötőt. és tanultam verset is karácsonyra. majdnem megzabáltuk, annyira édes volt. aztán mikor karácsony napján mondtam neki, hogy ma van karácsony, akkor annyit kérdezett -akkor odaadhatom az ajándékokat?

Lázár napról napra egyre ducibb és imádnivalóan édes baba. egész nap mosolyog. Mindenkire és mindenre. ha éhes, kicsit méltatlankodik. naponta most 3x kap pótlást (60-90 ml), éjjel kaja közelben érzi magát a legjobban és sokat szopizik. vagyis sokszor, az biztos. a kórházban is mérni kellett az étkezéseit, hááát általában 60-at evett. ehhez képest 3 hét alatt olyan 800 g-ot hízott... olyan kis hurkás kezd lenni. amit a Télapótól kapott bodykat (kreatív ajándék, de nem csak ezt kapta:), már jócskán rövidek a kezén. mikor mosolyog, az egész arca megváltozik. amúgy olyan szigorú, fürkésző, mikor mosolyog, akkor a szeme tiszta mosoly és mindenki elolvad Tőle. Bp is egyik este azt mondja - ez a kiscsávó nagyon édes. és azóta egyre több időt töltenek együtt. napok óta felkel vele korábban, ha sír, akkor sokszor előbb indul el, mint én, szóval teljesen elbűvölte már Őt is. mostanában sokszor rágja a kezét és közben magyaráz. először azt gondoltam, hogy fáj a torka vagy éhes, de aztán rájöttem, hogy valószínű a foga miatt. mintha az alsó ínye meg is lenne duzzadva. nem tudom. Eszternek 9 hósan jött ki az első foga...

és Lázár karácsonyi ajándéka: hasról hátra fordult. 3x. először szerintem véletlenül, a másik 2 viszont már tudatos volt. a 3.at már bp is látta. annyira büszkék voltunk. látszott,hogy erőlködik a lábaival és a fejét dönti oldalra.

Karácsony előtti nap már bp is itthon volt. elsétáltunk Eszterrel a boltba kettesben, vettünk darált kekszet, majd összagyúrtuk és míg ebédet főztem, addig bp-val golyókat, hóembereket, süniket gyártottak a segédletemmel és némi kókusz és zizi felhasználásával. este pedig püspökkenyeret sütöttünk. láttam bp-án és mondta is, hogy mennyire jó, hogy én is sütögetek Manóval. meg úgy egyáltalán, hogy sütök.:)

23-án még becsomagoltuk az ajándékokat, míg volt itthon cellux, amiért persze el kellett menni 24-én, hiába vásároltunk be mindent előre. 24-én pedig alvásidőben díszítettük a fát. hát megint tiszta stresszes voltam, hogy felébred Eszter, Lázár meg szinte végig fent volt. jövőre nem tudom mi lesz. a legnagyobb ajándék egy szép nagy, új ház lenne, ahol lenne hely mindennek és el lehetne vonulni titkos dolgokat csinálni.

mikor felébredt Eszter, gyorsan bevonultunk a szobába, most felöltöztünk szép ruhába. Eszter végre felvehette pöttyös ruháját. Bp-val közölte, hogy öltönyt vegyen, velem meg hogy fodros ruhát. Bp nagy hahotázások közepette belepréselte magát a 2. öltönybe, csokornyakkendőt kötött, Lázáron rénszarvasos rugi és cipő, így kénytelen voltam felvenni egyetlen szoknyámat. Eszter csak ámult és dicsérgetett minket.

majd kimentünk, meglátta a fát és elkezdett örömében ugrálni. aztán bontogatta, hozta az ajándékokat, minden alkalommal boldog karácsonyt kívánt és csak úgy csillogott a szeme. Lázár meg csak kapkodta a fejét, miközben elfoglalta helyét az új hintában és mielőtt túlpörgött egy kicsit... annyira jó volt látni, ahogy örül a "Jézuszka" ajándékainak. nem volt idegeskedés, a rácponty alvás előtt már a sütöben volt, a fát befaragta bp szintén még alvás előtt, a bejgli nem repedt szét, mert nem sütöttünk.:) hasonlóan szép karácsonyokat kívánok magunknak. 

 

35 évesen...

2010.12.06. 00:39 - picur75

és ez a legboldogabb születésnapom. (remélem nem sietem el ezt a kijelentést a 18. percben:)

-gyerekek édesdeden alszanak

-babapapa is, itt mellettem a tv előtt

-forralt bort kortyolgatok

-húsleves gőzölög a tűzhelyen (most lett kész, kicsit megcsúszva - úgy 12 órát, de mentségemre legyen mondva, hogy napközben a Vörösmarty téren voltunk az adventi vásárban, ahol kemencés lángost ettünk, teát-forralt bort ittunk és gesztenyéztünk)

- délután hármasban aludtam a gyerekekkel, mellettem Eszter, egymás kezét fogva, hasamon Lázárral, míg babapapa nekem shoppingolt. ahogy hazaért egyből meg is kaptam a gyönyörű télikabátot és vásárlási utalványt kozmetikai cuccokra. sosem volt még ilyen szép kabátom... délután próbáltunk együtt is nézni, de valahogy mindig a bébi/gyerek osztályon kötöttem ki a Vörösmarty téren levő 2 kedvenc boltomban, majd sietni kellett haza... meg amúgy sem volt egyik sem az igazi. de babapapának sikerült megtalálnia.

-az ablakban névreszóló és Eszter saját kezével kipucolt csizmákban az ajándékok, babapapának a cipőjében (igaz nemrég értem haza az éjjel is nyitvatartó hiperből, ugyanis Lázárnak még gyorsan be kellett szerezni a Mikulás ajándékát... hát nem volt egyszerű és nyakunkon a karácsony is)

este folyt köv.:)

és akkor a folytatás:

reggel volt nagy örömködés az ajándékok láttán. Eszter nagyon édes volt, Lázár ajándékának is örült. a nap többi része viszont már nem volt ilyen idilli. fájt a fejem, torkom, Lázár nem nagyon aludt, Eszter sem aludt egész nap, ami nagyon ritka, szóval este már totál kész voltam. de jött bp és megmentett. és a tegnapi csodás kabát mellé kaptam még egy nyakláncot és egy fülbevalót...

és Lázár ajándéka: átlépte az 5 kg-ot

Lázár 2 hónapos

2010.12.01. 22:19 - picur75

és annyira édes. imádjuk. tiszta mosoly. jó néha előfordul, hogy éhes, álmos, bekakilt vagy épp nem tudjuk kitalálni, mi a baj, de nagyon ritka. alapvetően nagyon nyugodt és kiegyensúlyozott. most egy hete nagyon ügyesen szopizik, bimbóvédő nélkül is, nagyokat alszik a szopik között, de sajnos ha nem kap pótlást, akkor nem hízik semmit. így napi 2-3x kap minimális pótlást (60 ml), úgy néz ki ez most így jól működik. súlya: 4870 g

napközben is nagyokat alszik, sokat hintázik a pihenőszékben és ha meglát valakit, egyből fülig ér a szája. éjjel a kiságyában kezdi az alvást, első ébredéskor még visszakerül, de a következőnél már velünk marad és fekve szopizik, majd alszik, majd szopizik, ... napközben is még előfordul hogy belealszik, majd mikor letenném, akkor reklamál és szopizik tovább.

Eszter továbbra is gondoskodó nővér, bár a pelenkázás, fürdetés már nem nagy szám, nem segít benne. DE egyik nap mesélte az óvónéni, hogy minden nap elmondja, hogy megszületett a kistestvére.:)

sajnos 2 hete betegeskedünk. mi kezdtük Eszterrel, aztán Lázár is taknyos lett. vagyis napi 1-2 szívással megússzuk. Bp is néha fájlalja a torkát. ez most egy ilyen időszak, talán hogy bejött a hideg, a bacik is eltűnnek. sajnos Eszter is hazahozhatja az oviból, meg hát az összes gyerek a maxi-cosiban van ha megyünk Eszterért. Aki persze büszkén mosolyog, mikor a sok ovis kiscsaj dicsérgeti a picibabát.

Anyukám szerint mázlista vagyok, hogy Lázár is ennyire jó baba és nem hasfájós, mint az öcsém volt, aki 6 hónapos koráig ordított. az oviban is minden Anyuka azt mondogatja, hogy mennyire jó baba. igaz, volt hogy aludt a kiságyában, kivettem, felöltöztettem, elmentünk az oviba Eszterért, letámadta 6-8 ovis, utána elmentünk a boltba és mindezt egy szó nélkül végigaludta.

sokszor eszembe jut, hogy vajon 3x is ilyen mázlink lenne...?!

Eszter 3 éves

2010.11.14. 22:26 - picur75

és holnap oviba megy. pénteken elbúcsúztunk a bölcsiből, ahova már hónapok óta nem nagyon jár, de előtte sokat. szülinapoztunk is. vittünk emlékbe egy versikét, szépen megcsináltam, bekereteztem. ők is csináltak Eszternek egy minnie-s emléket. elolvastam és folytak a könnyeim. tudom, hogy nagyon szerették/szeretik Esztert, mondták, hogy majd látogassuk meg őket és majd had érdeklődjenek Eszterről. mikor elkezdett járni, még nem ment. annyira pici volt. 14 hónapos. az egyik dadust, a nagy kedvencet, aki a legtöbbet foglalkozott Vele, majd néha szeretnénk elhívni babysitterkedni, úgyhogy nem szakad meg Vele a kapcsolat. sőt felajánlotta, hogy ha kozmetikushoz megyek, akkor nyugodtan adjam be addig Lázárt arra a fél órára. szóval könnyes búcsút vettünk a Kalimpától.

az itthoni szülinapozás jól sikerült, de jövőre nem így lesz. két napig tartott, szombaton nagypapáék és Zorkáék, ma Nagyiék meg Olivérék voltak. mindkét nap délelőttől estig. elfáradtunk. Anyu marad a héten, hogy tudjak menni Eszterrel oviba beszoktatni. nem hiszem, hogy nagyon szükség lesz rá, de egyelőre azt hiszik, hogy csak apja van a gyereknek és az óvónénikre, foglalkozásokra is nagyon kíváncsi vagyok.

szóval 3 éves a kislányunk.

testsúly: 14 kg, magasság: 92 cm, fogak: passz, de alul elöl a 2 szemfog között csak 3 nőtt ki

tudom elfogult vagyok, de nagyon kedves, bájos, cserfes és jó humorú és mindenki levesz a lábáról, babapapa elolvad Tőle ("most elolvadsz?" és két kis karjával öleli a nyakát)

beszéd: minden nap tátva marad valamin a szánk. hihetetlen választékosan beszél. ("ez nagyon jó móka!" "ez már igazán tetszik nekem!"), rengeteg dalt ismer (ha én nékem sok pénzem lesz, érik a szőlő, hová mész Te kis nyulacska a legújabbak, kis segítséggel elmondja az Altató c. verset, számol 30-ig, angolul 10-ig tökéletes kiejtéssel (hála Dórának és bpapának:) és hihetetlen dolgokat mond (köv. bejegyzés aranyköpések) az "l" és "r" betű sokszor "j", a skanzen=kanzen, spongyabob=pongyabob

kedvencek: babázás, lego duplo, szinezés, gyurmázás, (kirakó most háttérbe szorult), Lázár, Papa, Mama, NAgyi, Nagypapa, Zorka, APG, husi, paprika, csokis keksz

mozgás: páros lábbal ugrik, majdnem bukfencezik, futóbiciklivel megy (bár még a lába nem ér le rendesen:) és sokat táncol, riszál. Ő a művésznő és mindig előad egy produkciót. énekel, "furulyázik" (síppal vagy szájharmonikával) vagy táncol, majd meghajol és "megköszöni a tapsolást"

amivel a bölcsiből búcsúztunk:

Egyszer volt, hol nem volt egy icipici házikó,
icipici házikóban icipici ágyikók.
Oda járt, járdogált egy icipici kis Manó,

Beushoz, Marcsihoz, Orsihoz és Verához.

Icipici lencsi lányka sok mondókát tanult ott,
énekelt és sokat táncolt akár csak a Mackósok.
Amikor jött a nyár, kicsilány lett lencsi lány
s jövő héttől ő már bizony óvodába járdogál.

Megmaradnak a szép emlékek,
ma sincs vége a mesének,                          
ma sincs vége, sosincs vége,

fuss el véle!

  

Már az első lépéseimnél velem voltatok...

Köszönöm azt a sok szeretetet, gondoskodást, türelmet, amit Tőletek kaptam.

 

Eszter(ella)

 

és ami a Minnie-s emléklapon áll:

"Kedves Eszterke! Kedveségeddel, bájoddal, törékenységeddel mindenkit elvarázsoltál! Maradj ilyen a jövőben is! Szeretettel gondolunk Rád!"

 

 

Lázár 1 hónapos

2010.10.30. 00:29 - picur75

és ma 3 mosolyt is kaptam Tőle. reggel mondtam, hogy kérek egy nagy mosolyt, erre kaptam... már most tudja, hogyan vehet le a lábamról.

súlya: 4,15 kg (tegnap 4,02 volt, de egész nap csak cicin és kézben volt el. este rájöttem, hogy lehet éhes. fürdés és szopi után lenyomott 120 ml-t) ma de. is, miután mindkét ciciből kapott. nem értem. szétmegy a mellem, mégsincs benne elég? folyton bealszik rajta. aztán egy óra múlva újra kér. éppen emiatt kb egy hete elkezdtem az elalvás előtti etetésnél pótolni, hogy aludjunk valamennyit éjjel. Neki is jobb, nekem is, remélhetőleg a tejnek is. amúgy eddig nem kapott csak max. 2x. az első héten nem hízott semmit (3670 g volt, 3690-nel hoztuk haza), de aztán szép lassan elkezdett. szóval a szopi megint döcögős, de nem adjuk fel és csak akkor pótolunk, ha nagyon muszáj, hátha teljesen belejövünk. hajrá urtica! (laktoherbet abbahagytam, miután görcsölt tőle nagyon a hasa. most is sokat pukizik, de leginkább hason alszik (légzésfigyelő nélkül... Eszter üvöltött hason, mondjuk eleinte nem is raktam hasra, aztán már nem tudtam), úgyhogy alvás közben nagy része kijön.

imád fürcsizni és odavan a nővéréért. nagyon nyugodt (főleg ha tele a pocak:) és nem tudom elhinni, hogy már egy hónapos és megint ennyire szalad az idő.

3asban

2010.10.25. 12:06 - picur75

vagyunk itthon mától. vagyis holnap este Eszter megy a Nagyihoz, úgyhogy egyelőre két napot. én nem szerettem volna, de Mindenki más igen, úgyhogy nem volt beleszólásom. bp-nak ráadásul zárás van és 2 hétig nem volt, szóval ez az egy mellette szólt nálam is.

leszámítva, hogy Lázár továbbra sem eszik rendesen (leginkább 2 óránként szopizna 1-1,5 órát, viszont nagy nehezen túlszárnyalta születési súlyát! és én még mindig bízom benne, hogy legalább fél éves koráig szopizni fog), Eszter egy kisangyal, szóval nincs nehéz dolgom. hihetetlen hogy mennyire kedves és tele van szeretettel, amit ki is mutat. nem tudom kitől örökölte, de van mit tanulnom Tőle. tegnap Lázárkámnak szólította az öccsét, és fürdés közben meg mondta Neki, hogy én nem a Mama vagyok, hanem a nővéred, miközben mosta a szivaccsal. pedig ezt a szót mi egyáltalán nem használjuk...

bp is maximálisan helytállt az elmúlt 2 hétben, Anyu is, szóval egy szavam nem lehet. most ez valahogy más. Eszternél még új volt minden, most meg már mint igazi család voltunk együtt. bp is már mindenben otthon van, nem kellett semmit elmondani/magyarázni. Eszternek programokat talált ki, a vitamin valahogy mindig Neki jut eszébe, és Ő is kimutatja az érzelmeit (akkor talán Tőle örökölte Eszter...:)

Lázár egyre érdeklődőbb, már van hogy magának beteszi a cumiját, Eszter ha a közelében van, akkor folyamatosan Őt nézi. egyik nap Eszter játékból sütivel etette. mikor odamentem, akkor láttam, hogy minden "falatnál" Lázár bekapja a kanalat. szerintem simán megetethette volna bármivel, Lázár megette volna. 3 hetesen. (reménykedem, hogy a hozzátáplálás gördülékenyen megy majd:) ennyit a sterilizálásról is. az a kanál a játék konyhából való, általában persze a földön van. szóval eltettem a sterilizálót. nem emiatt, de ez végképp meggyőzött, hogy teljesen felesleges.

 

 

boldogság

2010.10.18. 23:03 - picur75

egy hét alatt 150 g-ot hízott Lázár és a köldökcsonk is leesett végre. ez a két dolog nyomasztott igazán a nagy családi idillben. igazából nem vagyok 100%-osan meggyőződve, hogy eleget eszik, de amikor csak kéri megszoptatom és továbbra is nagyokat alszik a szopik között. amúgy meg leginkább rajtam, de másnem mellettem alszik a nap 90%-ban. ráadásul van hogy mire bemegyünk aludni addigra Eszter is az ágyunkban van (az első elvem, amit annak idején feladtam, aztán Eszter mégis simán átszokott a saját ágyába úgy, hogy még hajnalban/reggel sem jött át Hozzánk), szóval lassan kidobjuk az összes ágyat a hálóból és beszerzünk egy nagyot.:)))

Eszter meg hihetetlenül toleráns és nyitott. múlt héten egy órát az oviban volt, mikor bp. ment érte, akkor csipogott, hogy nem szeretne hazajönni (mit gondolhatnak az óvónők?:) tegnap bp-nak be kellett mennie a munkahelyére, de csak pár órára, így felmerült, hogy Eszter mehetne bölcsibe, mert így érte is tud menni. először közölte Eszter, hogy Ő már ovis, nem megy, majd másnap nagy lelkesen elment bp-val 1/2 8-kor! én pedig már mondtam, hogy nyugodtan maradjon itthon, ne keltsük fel, de mikor láttam, hogy egy szó nélkül készülődik, hát nem erősködtem. nagyon jól érezte magát és nagyon örültek Neki. sokat mesélt Lázárról, hogy be kell tenni a cumiját ha sír, és fel szokta Őt ébreszteni (ez kb. 2 éjjel volt, azóta kijövünk szopizni, de ezek szerint megmaradt benne), meg nem öltözteti fel, hogy megfázzon és meg tudja gyógyítani (???). különben továbbra is segít, bár már nem mindig, van amikor épp nem ér rá.:) szóval egyelőre a féltékenység legapróbb jele sem látszik rajta, igaz bp-val mennek mindenfele, múlt hét pénteken alma koncerten voltak (amit bp. lelkesen mesélt minden kollégájának, akivel aznap beszélt), ma az Aquaworldbe mentek, mikor itthon van, akkor meg próbálok maximálisan figyelni Rá is.

 

 

 

miért

2010.10.14. 13:04 - picur75

nem hízik Lázár sem???

mikor:

-van tejem

-szopizik is, bár sokáig

-napi 4-5 kaki, még több pisi

nem értem. azt hittem most lazábban veszem majd. de nem. mindenki mást mond. egy biztos kb. 400 ml-t evett ma egész nap, ami kevés. de ettől függetlenül alszik. mondjuk eddig a de.-ket általában kézben töltötte és elég gyakran szopizott, most úgy tűnik éjjel már evett mennyiségeket, mert egyből elaludt a 1/2 10-es szopi után és azóta is alszik. tegnap majdnem csináltam Neki az éjféles etetés utánra egy kis tápszert, ugyanis előző éjjel 20, illetve 10 ml-ket szopizott, gondoltam inkább pihenjen, hátha úgy nem alszik bele a szopikba. de bp nem engedte, most meg úgy tűnik éjjel evett jól, mert ma először alszik órákat délelőtt. a mellszívónak a látványát sem bírom (Eszternél a másfél órás szopi után még 1 órát fejtem, na most ezt biztos nem csinálom majd), de ha úgy adódik, akkor tuti ráveszem magam. egyelőre kivárok és nem hagyom órákat aludni.

amúgy egy kis cukipofa. ha tele a pocak, akkor hatalmas mosolyokat kapok és két nagy gödröcske jelenik meg a pofiján. amúgy nagyon jó baba és órákig lehet benne gyönyörködni.:)

5 napja itthon

2010.10.08. 23:15 - picur75

a szülésről és a kórházi napokról kicsit később írok majd. egyelőre annyit, örülök, hogy túl vagyok rajta.

Eszter nagyon kedvesen várta Lázárt. szülés utáni nap bejöttek "Nagyival" és megnézte üvegen keresztül. mivel Lázár aludt, elénekelte Neki a "jó éjt gyerekek, búcsúzik a Füles mára..." dalt, én meg próbáltam csak Rá figyelni.

Aztán mikor hazajöttünk, akkor egyből szerette volna kivenni Lázárt az autósülésből. kivettem, majd az ölébe tettem. olyan szeretettel nézte, hogy teljesen meghatódtunk.

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                             

Lázár egy újszülőtt fiú babát hozott Eszternek, aminél jobb ajándékot talán nem is találhattunk volna, kivéve a zenélő bilijét. azóta nagyon sokat játszik vele, de ha Lázárt pelenkázom vagy megkérem valamire, akkor mindent dob el és rohan segíteni. hihetetlen intelligenciával és empátiával vette tudomásul, hogy már nem Ő van egyedül. persze maximálisan próbáltuk felkészíteni, de álmomban nem gondoltam volna, hogy ez ennyire zökkenésmentesen megy majd. a héten itt volt velünk Anyukám, aki nagyon sokat segített és aki Manó kényeztetésben utolérhetetlen. Eszter segített Neki túrógombócot, töltött paprikát főzni, diót szedtek/törtek, teregettek, mosogattak és hát néha a TV elé kapta a reggelit, miközben én szoptattam, ringattam, csodáltam Lázárt. - kisfiúnk nagyon jó alvó, ügyesen szopizik (nagyon szeretném, hogy működjön a dolog, bár most egy kicsit elbizonytalanodtam megint. ma szereztem egy újabb mérleget, már 2 van... remélem feleslegesen), néha mintha fájna a pocakja. éjjel általában mellettünk/mellettem alszik. és napról napra szebb.-mikor a pici aludt vagy a Nagyi babázott, akkor persze Eszterrel voltam. könnyű volt, mert Anyu bevásárolt, főzött, takarított. de ma hazament. holnaptól 2 hétig négyesben leszünk, babapapával.

 

2010.09.29. megszületett Eszter kisöccse, Lázár

2010.10.08. 22:16 - picur75

14:04-kor 3960 grammal és 61 cm-rel megszületett Eszter kisöccse, Lázár Zoltán.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"impozáns méretek, jól hangzó név, mérleg csillagjegy - szuper kiskrapek"

 

mikor?

2010.09.26. 23:51 - picur75

ma hívott a barátnőm, akinek a húga 2 nappal korábbra volt kiírva nálam. uaz a doki. pénteken volt Nála a klinikán vizsgálaton. jelezte Neki, hogy szülne. megvizsgálta... aznap este megszült. Ő szerencsére tágult, gátmetszésre sem volt szükség.

én holnap megyek vizsgálatra (+aneszteziolőgushoz+ctg-re). nem szeretném, hogy megvizsgáljon úgy. eddig abban bíztam, hogy magától beindul és szép lassan kitágulok valamennyire itthon, majd a kórházban már minden megy a maga útján... hát ez nagyon úgy tűnik, hogy nem jön be, hiába is vannak néha fájásaim. viszont abban meg nem bízom, hogy egy kicsit rásegít a doki, mert ez Eszternél sem működött.

szóval holnap megbeszélem Vele a császár időpontját, ha addig nem jönne ki Lázár. túlhordani nem szeretném, viszont beindíttatni sem.  amúgy elég depis hangulatom van, felőröl ez a bizonytalanság, ráadásul bp sem könnyíti meg a dolgom... legszívesebben holnap megszülnék és nem érdekelne, hogy kinek mikor lenne jó, hogy szervezi, stb.

most a legjobb dolog az életemben, hogy itthon vagyunk Eszterrel. nagyon jó együtt lenni egész nap. és szinte minden nap, hacsak nincs ctg vagy más vizsgálat... mikor két kezével közrefogja az arcom és a szemembe néz, vagy mikor hozzám bújik és azt mondja, hogy nagyon szeretlek, akkor megszűnik a világ.

 

 

készen

2010.09.19. 23:14 - picur75

állok. holnap még hátra van az apasági+1-2 eredmény beszerzése, a kórházi cuccom összerakva, majdnem minden bébiruha kimosva (sikerült kb. megint 3 gyereknyit összegyűjteni. hihetetlenül icipicik...), kitakarítva (ami egyre kevésbé látszik), van A, B, C terv.

a szülésre nem állok készen. nem tudom mi lesz. hogy lesz. hiába is beszéltük meg a dokival, hogy megpróbáljuk a természetes szülést, mindenki mást mond. a szülésznő szerint bátor vagyok, az uh doki szerint csak akkor lesz természetes szülés, ha nem lesz idő császárra, bp szerint miért jó hogy máshol is felvágnak... egy valamit megbeszéltem a dokival, hogy nem szeretném túlhordani. szóval október 2-án császár. vagyis gondolom 1-jén, mert 2-a szombat. erre közölte, hogy húzzam ki addig és találkozunk 10 nap múlva. mindez volt 3 napja. az elmúlt 2 napban meg szinte felállni se bírtam, úgy görcsöltem, úgy fájt mindenem alul. Eszternél nem volt ilyen. egyáltalán. Anyu itt maradt. nem mert hazamenni. nagyon sokat segít, Eszter rajong érte, csak néha sok... szerdán hazamegy, addig még 2 ctg. aztán majd jön, ha beindul a szülés.

egyszerűen nem tudom én sem, hogy mit szeretnék. nagyon szeretnék természetes szülést, de nem minden áron. viszont  mivel múltkor fájásgyengeség (ki nevezte el így?????) volt, így nagyon valószínű, hogy most is az lenne/lesz. ahhoz meg hogy a természetes szülés sikerüljön, valószínűleg legalább nekem kellene 200%-ig bíznom benne... ezt meg így nem merném kijelenteni. mindegy, meglátjuk. mindenesetre a homeobogyókat+málnalevélteát nem sikerült még beszereznem...

Eszter nagyon édes. lubickol hármunk szeretetében, hihetetlen dolgokat mond/csinál. nagyon kedves, szófogadó (na jó, az esetek 90%-ában) és bújós. nem tudom mennyire borítja fel mindezt a kistesó. most egyelőre élvezzük...

 

hogy is van ez?

2010.09.09. 18:48 - picur75

2007. október 20.

"ráadásul még hiányzik pl. a szoptatós melltartó, ami azért lássuk be elég fontos. mondjuk ezen nem parázom, szerintem még van legalább 2 hetem (elvileg 4 hét-1 nap), ráadásul Anyu csak másfél hét múlva jön és egy pár dolgot (pl. hálóing) csak akkor hoz fel.

Ami legjobban zavar, hogy beteg vagyok (egész éjjel fájt a torkom), semmi erőm, az egész lakás meg úgy néz ki, mintha bomba robbant volna. A gardrób elkészült (kisebb szépséghibákkal, amit elvieg még kijavít - ez is idegesít, hogy buherál, meg kérdezem MIKOR akarja kijavítani - de az egész tartalma a nappali földjén hever, a kisággyal együtt.

Tudom a baba papa megcsinálná egyedül, de tegnap este is 12-ig porszívozott én meg fetrengek egyfolytában (ok, este munka után már pisilni is nehéz volt kimenni), de majd most jól kipihenem magam, meggyógyulok és én is elkezdem a fészekrakást..."

2010. szeptember 9.  (4 hét-5 nap)

Anyu hozza a hálóingeket, csak jövő héten jön. hétvégén festjük a kisszobát, a kerítés, kocsibeálló a héten elkészült.

egész nap fáj a torkom, éjjel nagyon rosszul aludtam. tüsszögök, fújom az orrom...

Eszter ma szerencsére nagypapáéknál van, du aludtam egy kicsit. tegnap együtt aludtunk 3 órát. mindig alszom Vele du., mióta itthon vagyok...

pár ruhát kimostam már, amiket túrtam (naggyon cuki vagány fiú cuccok), amiket kaptam még zacskókban állnak. kiságy, minden egyéb a padláson. a kórházi listán szereplő tisztasági cuccok nagy részét megvettem, kb. ennyit csináltam eddig.

de majd most...:)

 

nem mondhatom el senkinek...

2010.09.09. 18:38 - picur75

elmondom hát Mindenkinek.

Lázár

elvileg ugye nem mondjuk el senkinek a nevet, mert Eszternél is mindenki próbált beleszólni, mígnem hírzárlatot rendeltünk el.

akkor 2 héttel a szülés előtt választottuk ki az Eszter Lilla nevet. most már jóval előbb megvolt. az utónévkönyvet lapozgatva böktem rá, bp-nek egyből megtetszett, aztán mikor egy kicsit meginogtam, akkor mondta, hogy már eldöntöttük és ennél jobbat úgysem találunk.

aztán elkezdett nőni, mozogni, csuklani, egyre többet szólítottuk a nevén egymás között, mígnem Eszter is elkezdte a nevén nevezni. aztán Anyu egyszer megkérdezte, hogy fogják hívni a kistestvéred, mire Eszter kibökte, hogy Jáza. :) merthogy egymás között Lázárnak és Lazának hívtuk. na, persze nem értette Anyu, meg aztán senki, akivel közölte Eszter, hogy az Ő kistestvére Jáza.

Aztán Anyu egyszer valahogy rájött. hetekig nem hallgattam mást, minthogy ilyen nevet hogy lehet adni egy gyereknek és mennyire meglepődött és ugye nem ez lesz a neve és ugye akkor legalább lesz még egy neve és ilyen erővel lehetne Kálmán is (bp apukája) és... mindezt azok után, hogy előtte sírva fakadt, hogy az anyám és nem mondom meg Neki a gyerek nevét és hogy Ő nem mondana semmit, mert a mi döntésünk stb. tartott ez addig, mígnem besokalltam és leállítottam. aztán jött egy újabb próbálkozás személyesen is, hogy a Bibliában egy beteg koldushoz köti ezt a nevet (tuti beütötte google-ba:), majd bp-nak előadta, hogy biztos valami ismerőse vagy rokona után kapná ezt a nevet (nem tudta, hogy tudja, hogy rájött...), mert ugye ilyen nevet csak bp találhat ki... 

ok, ezt helyére raktam magamban, már amennyire lehet (ha másik nevet választunk, akkor az jó lenne? kinek a döntése ez? eddig így hívtuk, most adjunk más nevet? NEM), de a mai napig nem értem a próbálkozást sem. 

aztán jött a Kovács Lázár (egyetlen Lázár nevű celeb) botrány. már lassan hónapok óta tart, minden másnap címlap sztori, hogy kitől született gyereke, akit ráadásul szintén Lázárnak neveznek, mint a feleségétől született első gyereket. a szerető minden nap új sztorival áll elő, a feleség megbocsátott, most 3. gyereküket várják (reméljük az már nem Lázár lesz:D)

szóval most már piros hó is eshet, a nemsokára megszületendő bébinket Lázár Zoltánnak hívják majd. 2. nevét az apukája után kapja. így Anyu hívhatja Zotyónak vagy aminek csak szeretné. én Lázárnak fogom.

 

 

 

Alsópáhok

2010.08.28. 21:56 - picur75

nagyon jó volt. nagy társaság, medence, fürdés, tűzijáték, hajózás, Festetics kastély, délutáni alvások, esti borozások, közös kajálások, nagy mosolyok, édes mondatok...

hármasban ez volt az utolsó. legközelebb négyesben megyünk!:)

Eszter utolsó nap átúszta karúszóban keresztbe a medencét. oda-vissza. nem tudom ki volt büszkébb, a papája vagy Ő. csak úgy dagadt a melle mindkettőnek.

én meg "csipogtam" egy kicsit...

5 hét

2010.08.28. 18:48 - picur75

ez már a nyűgös időszak kezdete. bokám a héten bevizesedett, azóta is elefánt lábakon járok, a pocakom fájdogál néha és még egy hasmanést is összeszedtem...

de tegnapelőtt megbeszéltük a dokival, hogy megpróbáljuk a természetes szülést, kezdjem el inni/szedni a málnalevélteát+többi okosságot. tegnap a barátnőm említett valami szülés gyorsítót, ami segít akár a gátmetszés megakadályozásában is, valami zselé, ami nem olcsó, de az Ő cégük gyártja, így kapna kedvezményt és a dokink is állítólag ajánlja. de elhatároztam, hogy nem próbálom ki, főleg, hogy valami új dologról van szó... úgyhogy meg sem kérdeztem az árát, mert akkor már gondolkodnék rajta.

megpróbálok sokat pihenni, már a lehetőségekhez képest. ma pl. bp saját ötlettől vezérelve elvitte Esztert a Vásárcsarnokba bevásárolni, így egész de. pihentem...

egy hete készült:

 

Pocakosság3

2010.08.18. 23:09 - picur75

34. hét +9 kg

a pocakom hatalmas. levegőt nem mindig kapok. enni csak keveset. aludni egy pohár bor után egy-két ébredéssel. amúgy rengeteg forgolódással. pedig már egy új hálótársunk is van a régi barát, a szopipárna személyében. amit eddig nem írtam, de megint kínoz, az a fogínygyulladás. nem szeretném részletezni, de nagyon durva. és ami még hónapok óta keseríti az életem, az a gyomorégés.

ehhez képest pörgés van 1000rel. szombaton de. 10-től Vecsés-Bp-Tatabánya-Vp-Balatonfüred-Dunabogdány-este 20-ig tartó kört nyomtuk le, majd éjjel 2-ig beszélgettünk... másnap egész nap pihentem. és mostantól tudatosan oda is figyelek majd erre. még holnaptól egy utolsó hosszú hétvége, aztán nem megyek már, csak max. Vp-be.

jövő héten megyek dokihoz, utána meg már 1000 dolog: aneszteziológus, ctg, vérvétel, uh, stb... 

közeledik a szülés. egyszer már szültem, császárral. de most fogalmam sincs mi lesz. szeretnék természetes úton, de nem hiszem, hogy lesz hozzá elég bátorságom. vagyis nem tudom. annyira messzinek érzem. pedig alig több mint 6 hét és ez a 34 is olyan gyorsan elment. nem beszélve arról, hogy nem tudom elképzelni sem, hogy milyen lesz 2 gyerekkel. milyen lesz egy kispasival. Eszterrel megváltozik-e a kapcsolatom. mennyire zárkózom el a világtól. Eszterrel nagyon (mondjuk nem nagyon volt más választásom). mennyire más a második gyermekkel. mindenesetre már alig várom, hogy újra babaillat lengje be a házat...  a többit meg majd megoldjuk.:) mi, négyen.

 

zajlik...

2010.08.18. 22:36 - picur75

egy hónapja nem írtam...

most megint nem együtt vagyunk. de holnap megyünk Manóért Vp-be, aztán irány ALsópáhok. 4 napra. aztán nagypapa szeretné, ha pár napot maradna velük Keszthelyen... 2x szeretnék elvinni, félek 3x már nem szeretnék. de most annyira hiányzik, szombat óta Vp-ben van, ahol persze babázik, piacra jár+Balatonra...

itthon meg: leadások (1 újság, 1 katalógus), garázs bontás, kerítés építés, autócsere (ma megvettem az új kocsit: ami igazi családi autó a 3 ajtós kisautó után:) és még vissza van a gyerekszoba festés, berendezés és egyéb babacuccok beszerzése, mosása, stb.

és 6 hét és 3 nap...

együtt

2010.07.20. 14:26 - picur75

 napok óta. és olyan jó. a kezdeti egymáshoz csiszolódás után (1 nap hisztizések, 2 kisebb baleset és szelektív hallás után) minden a régi. Eszter kedves, aranyos, bújós, jól nevelt és minden szinte Róla szól. na jó, vannak kisebb hisztik, de balesetek egyáltalán (éjjel sem!) és általában szót is fogad....

az öccse is szépen gyarapszik (1800 g körüli:O-30. héten járok, ilyenkor 1400g-ot írnak a szakkönyvek) és minden rendben Vele. medencevégû fekvésben, BPD: 81,5 mm, HC: 286 mm, AC: 266 mm, FL: 6300 és mellsô falon tapad. nem sokat mondanak ezek a számok, de hátha még jó összehasonlítási alapot nyújtanak...:)

szóval jól vagyunk, küzdünk a meleggel, én vágom a centit (dolgozás miatt), néha belenyilal a hasamba, akkor kicsit lassítok és megpróbálok pihenni, mint pl. szombaton. vasárnap viszont végre eljutottunk a mezítlábas parkba, majd este sütögetni voltunk a Népszigeten, szóval nagyon jó kis napunk volt... képek hamarosan...

Ma végre mindenki itthon lesz...

2010.07.16. 14:30 - picur75

már alig várom. Eszter is: "már alig várom, hogy hazamenjünk és odabújjak a Mamához!" most épp a lellei strandon van bp-val, a holland unokatesókkal, nagypapával és Erzsivel.

szombaton mentünk érte Veszprémbe, már akkor de. mondta, hogy "muszáj haza mennem, mert Zsuzsi baba és Kati baba hiányol"...

 vasárnap mentünk Veszprémbôl Karádra. volt nagy öröm a csajoknál. volt szülinapozás (Dalma 3 éves), micimackós torta, ajándékok (Dalmának telitalálat volt a baba ápolási készlet+kapott még 2 Gryllus Maszkabál könyv+cd-t  -  Eszter meg kapott egy futóbiciklit), hatalmas diófa árnyékában, szalmakazal a kertben, mögöttünk kukorica föld, parasztház, hinta a diófán, szóval igazi családias, falusias hangulat. este gyerekek lefeküdtek, mi meg négyesben elmentünk vb döntôt nézni, majd fürödtünk egyet a Balatonban. szuper jó volt, csak a csillagok világítottak, a víz meleg volt, szóval nagyon jó volt. aztán kiderült, hogy Eszter mégsem aludt el és a nagypapával nézte a döntôt, míg mindketten el nem aludtak...  

 

hétfôn strandolni voltunk, Eszter reggel a Rózsikáékkal bandázott, nem is jött oda hozzánk, bár késôbb közölte, hogy Ô jönne velünk haza. majdnem sírtam, annyira szerettem volna én is hazahozni, de aztán eszembe jutott, hogy akkor bölcsibe kellene vinnem és csütörtök reggel meg bp. megy le, szóval én hoztam meg a döntést és többet nem kérdeztünk rá. kedden megkérdezte, hogy hol vagyunk, mondták, hogy dolgozunk, Ô meg nyaral, aztán tudomásul vette. persze ezt mi is megbeszéltük Vele indulás elôtt és akkor már elkezdett Erzsihez közeledni. szerintem különben semmi kétsége nem lett volna, csak akkor már 2 hete nem volt otthon, hiába is látott minket... persze aztán egész nap bandáztak hármasban, délelôtt a kertben, délután a Balatonon, jól evett, átaludta az éjszakákat, nem volt semmi gond. tegnap nagyon örült bp-nak: "nagyon örülök, hogy jöttél! mama hol van?" én dolgozom.... 40 fok, többnapos harmadfokozatú hôségriadó, hatalmas has, egyedül töltött éjszaka, ... na jó nem panaszkodom, cafézni voltam tegnap Katussal és Judittal, 12-re értem haza.

ma meg már együtt vagyunk. hármasban. négyesben. és ezt a napot leszámítva még 2 hetet, azaz 8 napot dolgozom. jó lesz.

 

Hiányzik

2010.07.07. 15:29 - picur75

 nagyon. 2. hete a Nagyinál van. elsô héten nem hiányzott ennyire. hétvégén együtt voltunk, alig bírtam megint otthagyni. azóta meg számolom a napokat, perceket...

múlt héten vasárnap este jöttünk haza, hétközben voltunk vacsizni, meg Margit-szigeten meccset nézni, csütörtökön meg már mentem le Veszprémbe vonattal. szombat-vasárnap Siófokon voltunk hármasban, vagyis Olivérékkel, hatosban (nyolcasban:)

most hétfô este jöttünk haza és csak szombat reggel megyünk Veszprémbe. aztán megint le a Balatonra a holland rokonokkal. ott alszunk, aztán elvileg Eszter ott marad pár napot az unokatesóival, nagypapáékkal. hát nem tudom. ez most így nagyon sok külön. nagyon összejött. 

persze Ô nagyon jól érzi magát, sokat járnak Nagyiékkal a strandra, órákat babázik (megint megtalált egy eldugott láda játékot- 8 Barbie, stb...), játszótérre járnak, Nagyikával alszik du és éjjel is és gondolom minden úgy van, ahogy Ô szeretné...

múlt heti beszélgetés nagyszülôkkel a strandon:

- Miért vagy szomorú, Nagypapa?

- Nem vagyok szomorú, csak elgondolkodtam.

- Én szomoú vagyok.

- Miért?

- Mert Papika elment dolgozni.

persze egész nap fülig ért a szája, de biztos hiányoztunk/hiányzunk Neki. legalábbis babapapa biztos, mert Ô "nagyon erôs és bátor".:)