Eszter és Lázár cseperedése

Friss topikok

  • cucka: hogy vagytok? :) (2010.08.27. 08:38) együtt
  • cucka: Óóóó, tiszta szívemből gratulálok! :))) Micsoda hírek! :o) Egészen belekönnyeződtem, nagyon bold... (2010.04.29. 21:27) Tündérbogár2
  • andorgo: szépek:) figyi Viki, téged is kipécéztelek. légyszi kukkolj bele a blogomba. ott a kipécéztelek be... (2008.10.25. 15:52) Tejtestvérek
  • andorgo: örülök, hogy boldog vagy:) végre ilyet is hallok valakitől. Eszteren egyébként meg is látszik, hog... (2008.05.04. 18:05) Boldogság
  • andorgo: jajj nagyon kis tündér baba:)))) alig várom, hogy élőben is megcsodálhassam!!! (2008.04.13. 18:56) mostani kedvenc fotó

Linkblog

csibebölcsi 3.

2009.01.17. 23:04 - picur75

szerdán végül nem mentünk bölcsibe, mert piros riasztás volt a jeges utak miatt. csütörtökön és pénteken pedig egy szó nélkül elaludt és majdnem másfél órát aludt. úgyhogy a beszoktatás sikerült, Manó most is (mint mindenben:) szuper volt!

a bölcsivel kapcsolatban sincsenek már fenntartásaim, mindenkivel beszélgettem sokat (2 tulajdonos, 2 bölcsis néni, 1 kisegítő-2 csoport (4-8 gyerek/csoport). maximálisan odafigyelnek a gyerekekre, tényleg minden kérést figyelembe vesznek. naponta vezetnek a gyerekekről feljegyzést pár mondatban, amit bármikor elolvashatunk.

pénteken már az udvaron is voltak kint, Manó sétálgatott a kisegítővel és focizott (ez egy újabb mánia, szerencsére, mert eddig nem nagyon érdekelte a labda). ebédre levest 2x, másodikat 3x (keveset) evett, Beus már nem mert Neki többet adni, pedig még evett volna. annyira örültem! viszont tízóraira van kölesgolyó is és az persze sokkal jobban csúszik, nem is értem miért nem csak gyümölcsöt adnak. tejterméket sem nagyon kapnak, így azt is pótolnom kell majd, amennyire csak tudom.

pénteken már csak reggel voltam bent 15 percet, meg du. mikor visszamentem egy órát (kihasználtam még a lehetőséget), Manó nagyon örüllt nekem, de pár perc bújás után ment is játszani. egyik szemem....

A bölcsi pozitív hatásai 2 hét alatt:

- 5. napon (január 9.) önállóan megtett (ITTHON!!!) pár lépést (köszönöm, drága kicsi lányom, hogy láthattuk) és őrülten tologatja a kiskocsit - konkrétan el kezdte érdekelni a járás (eddig sokkal fontosabb dolgai voltak)

- próbálkozik az egyedül evéssel

- van napirend: fixen 7:15-kor kel (ma is, pedig tegnap csak 9-kor fektettük, ugyanis bölcsi után még aludt egyet, péntek volt meg voltak nálunk), 12:30-kor du-i alvás (sajnos ez még nagyon kevés, jó lenne ha legalább 2 órát aludna, úgy is kevesebbet aludna, mint bölcsi előtt:( amúgy nem hittem volna, hogy 2. naptól kibírja 12 utánig (mondjuk akkor már elég fáradt) és este max. 20-kor (volt olyan nap, hogy 19:15-kor) alvás. ez így ok, csak kb. 2-3 órával kevesebb, mint eddig, úgyhogy du. alhatna legalább egy órával többet és akkor már ezen sem kellene aggódnom.

és még jobban nyitott lett. vagyis ezt nem tudom most pontosan megfogalmazni, de látszik rajta, hogy élvezi a gyerektársaságot, azt hogy "együtt csinálunk mindent". és hát persze az együtt töltött idő is sokkal értékesebb lett!

és azt meg végképp nem tudom megfogalmazni, HOGY MENNYIRE SZERETEM! ahogy babapapa mondta egyszer: csak elrontani tudják a bölcsiben (azért remélem nem így lesz!)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemsokaraanyaleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr43884438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása